Hel CX klaukkala 6.12.2018


Itsenäisyyspäivänä Klaukkalassa järjestettiin Hel CX cupin toiseksi viimeinen osakilpailu.

Alkuviikon märkyys ja kosteus oli vaihtunut pikkupakkaseen, joka teki radasta melko eksoottisen. Siihen mennessä kilpailut olivat ajetut melko syksyisissä keleissä eli radat olivat olleet melko sulia. Nyt sitten vuorostaan vuodatettiin jäisten ratojen ensiveri.. sekä kuvainnollisesti ja valitettavasti myös oikeasti.

Eräs epäonninen, luultavasti vastaavanlaisella ajovirheellä kuin itse kameran takana, kaatui viiston osuuden jälkeisellä tiukassa oikea-vasen-alas-ylös-alas-ylös kohdassa lyöden leukansa rataan. Onneksi mitään sen pahempaa ei sattunut, vaikka huulta oli halki ja hampaita puuttui. Moinen nyppylähän muuttui kierros kierrokselta, niinkuin oikeastaan muukin rata, liukkaammaksi joten varovasti tuli liikehdittyä ja haistella että missä kulki raja yrittämisen ja yliyrittämisen välissä.

Kalustollekin kilpailu oli raskas, ketjuja, renkaiden rikkoontumisia jne. tapahtui. Kilpailun jälkeen joku huomasi että etukiekostani oli pinna menossa poikki ja muutenkin se oli rihtaamista vailla. 

Muutoin on kisakalustoni kestänyt koko kauden yllättävän hyvin, ennen tätä pinna-vikaa, ainoastaan satulani oli haljennut. Sikäli yllättävää, kun mietin mitä kaikkea pyörällä olen tehnyt, tahallisesti tai tahattomasti ja millaisiin paikkoihin olen sitä työntänyt.

Viimeinen osakilpailu ajetaan 6.1.2019 Kontulan Kelkkapuistossa ja tämän jälkeen Liedossa on järjestetään cyclocrossin SM (lisätiedot facebook, instagram jne.).Tarkempia mietteitä menneestä kisakaudesta kun savu vähän hälvenee, nyt haasteena on pysyä skarppina vielä viimeisiin rypistyksiin.

Naama edellä crossishikaaniin!
UGH!

Paulus