White Industries vapaaratas.

Sur Surrrrrrrr-rrrrrrrruuurrr.

(kuvassa puoli vuotta kovaa käyttöä nähnyt ympäri vapaaratas)


White ind. vapari on toistaiseksi markkinoiden luotettavin vapaaratas, joka ei petä ja pitää tyydyttävän surinan pöristessään vapaana.

 

Sen lisäksi, että tuote toimii, sen saa tietysti purettua ja varaosia on saatavilla.

Kun ratas kuluu loppuun saa siihen tilattua uuden ja pikkaisen ähräämällä sekä internetistä ohjevideoita katsomalla saa uuden rattaan paikalleen.


Tietty tämä toimenpide vaatii muutamia työkaluja joita ei ehkä löydy kaikilta työkalupakista (lähinnä etana-avain eli pin spanner), mutta huoltomme mielellään operaation suorittaa.

 

Vapaarattaan päällä on värikoodit, jotka ilmaisevat millainen runko vaparissa on (sininen, punainen ja vihreä, joka on trial-version väri jossa on VIELÄ enemmän surinaa kuin normiversiossa), käytännössä ymmärtääkseni se tarkoittaa, että punaisella värillä varustetun vapariin voi laittaa 18-hampaisen sijasta vaikkapa 19-hampaisen tai jonkun muun kokoisen irtorattaan joka on punaisen vapaarattaan rungon kokoinen.

 

Muutamia soraääniä on kuulunut hevijuusereilta: ratas kuluu kuulemma turhan nopeasti verrattuna muihin ja yhden vapaarattaan olen kuullut jääneen hetkeksi polkemaan tyhjää.

 

Toisaalta jälkimmäisessä ajo-olosuhteet olivat pitkään sellaiset, että kynsien ja kolojen väliin oli kerääntynyt niin paljon hienoa märkää santaa tiivisteiden läpi etteivät kynnet napanneet kiinni... ei siis mitään mitä ei öljy/teflon -kylvyllä tai kerran avaamalla ratkaisisi.

 

Useita erilaisia vapaarattaita olen käyttänyt, mutta kokemukseni on, että toistaiseksi Whiten vapaaratas on ainoa mihin luotan ja tiedän kestävän koko vuoden ympäri tasalaatuisesti, sanotaan hinnasta ja rattaan kulumisesta mitä vaan.

 

Surinaterveisin,

 

Paulus

 

Surista omasi